Буданов: У РФ можуть додатково мобілізувати 450 тисяч осіб

Буданов: У РФ можуть додатково мобілізувати 450 тисяч осіб

Укрінформ
Мобілізація в Росії не припинялася, зараз там розглядають можливість додатково призвати 450 тис. осіб.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю Крим.Реалії очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Мобілізація в Російській Федерації жодного разу не припинялася. Те, що минулої осені призвали близько 350 тисяч сумарно, трошки менше, але близько, всі якось так вважають, що призвали і все. Ні. Призов йде кожного місяця. Називається «прихована мобілізація». Є такий термін. Від 20-ти до 22-ох тисяч щомісяця призивається за мобілізацією. Зараз вони розглядають варіант, це ще не вирішене до кінця питання, по призову додатково 450 тисяч», – сказав він.

Читайте також: Росія намагається вербувати на війну найманців у країнах Центральної Азії - Данілов

«Саме по собі це наводить на наступне питання: а навіщо така кількість, якщо втрати, як то кажуть, мізерні? Ну, ось ви і побачите, що правда десь посередині буде», – додав Буданов.

Як повідомлялося, на початку серпня розвідка Британії заявила що за останні два місяці Росія, ймовірно, почала формувати нові великі військові з’єднання, щоб посилити свої наземні сили у війні проти України. Британська сторона зауважувала: у довгостроковій перспективі Росія прагне посилити свої сили проти НАТО.

«Без нової великої хвилі обов’язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб забезпечити хоча б одну нову армію», – заявляли у британському Міноборони з посиланням на дані розвідки.

Читайте також: У ГУР вважають можливим оголошення у Росії відкритої мобілізації

Раніше представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що росіяни максимально намагаються відтягнути нову хвилю відкритої мобілізації, побоюючись дестабілізації всередині країни та наразі продовжують проводити приховану мобілізацію.

У Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну постійно змінюється і доповнюється законодавство у сфері призову і залучення громадян до армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-