У ГУР вважають можливим оголошення у Росії відкритої мобілізації

У ГУР вважають можливим оголошення у Росії відкритої мобілізації

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР МОУ) вважають можливою оголошення у РФ відкритої мобілізації.

Про це у інтерв’ю «Українським новинам» заявив представник ГУР Андрій Юсов, передає Укрінформ.

«Можлива. Ми бачили приклади, що можлива. Чому б не припускати, що такі сценарії можуть повторитися? Сценарій відкритої мобілізації в РФ розглядається воєнно-політичним керівництвом окупантів», - заявив він.

Читайте також: Спецслужби хочуть від Путіна звільнення Шойгу, воєнний стан і загальну мобілізацію – ЗМІ

За даними ГУР, при цьому росіяни максимально пробують відтягнути нову хвилю відкритої мобілізації, побоюючись внутрішніх процесів, дестабілізації всередині країни та наразі продовжують проводити приховану мобілізацію, у рамках якої десятки тисяч людей щомісяця поповнюють лави ЗС РФ.

Відповідаючи на питання, коли це (оголошення відкритої мобілізації) може статися, Юсов зазначив, що це питання привʼязано до політично-інформаційної ситуації і, звичайно, до ситуації на фронті.

Читайте також: На ТОТ після псевдовиборів планують розпочати мобілізацію - Федоров

«Насправді, це рішення лежить на столі і могло бути прийнято вже давно, але є повні острахи щодо внутрішньої ситуації. Тому говорити тут про дати недоцільно, але такий сценарій можливий», - поінформував представник воєнної розвідки.

Як повідомлялося, за даними української розвідки, у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні іще кілька сотень тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-