Нідерланди передадуть Україні всі F-16, кілька винищувачів будуть навчальними - міністр оборони

Нідерланди передадуть Україні всі F-16, кілька винищувачів будуть навчальними - міністр оборони

Укрінформ
Нідерланди передадуть Україні всі винищувачі F-16, за вийнятком кількох літаків, які використовуватимуть для навчання українських пілотів.

Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен в інтервʼю Європейській правді, передає Укрінформ.

“Ми переходимо з F-16 на новіші F-35, але в певний момент, через війну в Україні, ми вирішили, що не будемо продавати старі F-16, а лишимо їх доступними і тепер передамо Україні – усі, за вийнятком кількох літаків, які будуть використовуватися для підготовки українських пілотів”, – сказала вона.

Оллонґрен наголосила, що загалом, як уже сказав Премʼєр, у нас є 42 літаки, але частина з них піде на навчання, а решта – в ЗСУ.

Міністр оборони пояснила, що навчання пілотів ніколи не закінчується і виділені для цього літаки завжди будуть потрібні – “увесь часи, доки ви використовуєте F-16”.

“Ми самі робили це протягом 40 років. Ми не зможете підготувати одну партію пілотів і припинити це. Має бути безперервний процес”, – зауважила вона.

Читайте також: Уже три країни погодились надати Україні F-16 – Зеленський

Оллонґрен також зазначила, що Нідерланди довго використовували ці F-16, але завжди оновлювали їх для себе та завжди проводили необхідну модернізацію.

Як повідомляв Укрінформ, Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції заявив, що Нідерланди та Данія зобовʼязуються передати Україні літаки F-16, коли будуть виконані відповідні умови. літаки для тренування українців у Данії та Румунії.

Фото: Defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-