З літаками F-16 Україна буде в топі найсильніших держав за бойовим авіапоказником - Зеленський

З літаками F-16 Україна буде в топі найсильніших держав за бойовим авіапоказником - Зеленський

Укрінформ
Після отримання F-16 Україна за бойовим авіаційним показником буде в топі найсильніших держав світу.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учасників VІ Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє", організованого Міністерством у справах ветеранів України, передає Укрінформ.

"За результатами зарубіжних візитів протягом цих днів є щонайменше чотири оборонних пакети від наших партнерів для України. І головне, чого ми досягли, - це відкриття для нашої держави постачання F-16. Ми домовились про конкретну кількість першого постачання літаків від двох держав - Нідерландів і Данії. І працюємо над ще більшим результатом... За бойовим авіаційним показником Україна буде в топі найсильніших держав світу", - сказав Президент.

Він зазначив, що в ході своїх зарубіжних візитів зустрівся з нашими хлопцями і дівчатами, які уже розпочали тренування у Данії. Крім цього, за його словами, українські пілоти та інженери розпочнуть навчання в інших країнах авіаційної коаліції.

"Усі наші воїни неба мотивовані максимально, щоб якнайшвидше використати нові для нашої держави бойові літаки", - наголосив Президент.

Це означає, підкреслив він, що вдасться зберегти більше життів наших військових і цивільних.

"І всі двосторонні зустрічі, які я зараз проводжу в рамках саміту Україна-Балкани: Греція, Сербія, Болгарія, Молдова - посилюють Україну і допомагають нашій державі стати ближчою до наших стратегічних цілей", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна ще з 2020 року планувала переоснащення літаками четвертого покоління - Ігнат

За його словами, сьогодні перший пріоритет державної політики - дати нашим воїнам усе, що необхідно, аби боротись і перемогти. "Тому 24/7 ми працюємо заради найкращої у світі зброї для воїнів України", - сказав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Нідерланди та Данія оголосили про рішення передати Україні винищувачі F-16. Українські пілоти та інженери уже розпочали навчатися використовувати ці літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-