Ворог хоче повернути позиції на Куп'янському напрямку, які втратив минулого року — Маляр

Ворог хоче повернути позиції на Куп'янському напрямку, які втратив минулого року — Маляр

Укрінформ
Ворог хоче повернути позиції, які втратив восени минулого року та відволікти наші сили від успішного наступу на Бахмутському напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Ситуація, насправді, дуже складна. Там йдуть серйозні обстріли зараз, і в тому числі і саме місто Куп'янськ обстрілюється ворогом. І у ворога основна задача – це вийти на кордони, по-перше, Донецької області. Що стосується Харківської, вони хочуть такого реваншу — повернути те, що вони втратили під час звільнення наших територій ще восени минулого року. Крім того, вони з великою ймовірністю хочуть відволікти наші сили від успішного наступу на Бахмутському напрямку, щоби ми не могли всі сили концентрувати там, а змушені були їх розпорошувати по різних напрямках, де вони посилюються", - сказала Маляр.

Читайте також: Маляр пояснила, чому не варто очікувати швидких дій Сил оборони на півдні

Вона додала, що загострення тривало майже два тижні, ЗСУ потужно знищували ворога.

"І зараз, якщо по цифрах подивитися, може здатися, що зменшилась кількість обстрілів, кількість бойових зіткнень, простою мовою, боїв. Але насправді, це не означає, що ворог відмовляється від своїх планів. Вони зараз перегруповуються, підтягують туди нові війська. І, власне, збираються знову робити спроби наступу. Вони в них невдалі. Але це серйозні бої й дуже запеклі бої. Наші зупиняють ворога, але треба розуміти, що це доволі складно", - розповіла Маляр.

Читайте також: Інтенсивність російських артобстрілів зменшилася ушестеро - експерт

Як повідомляв Укрінформ, між Силами оборони України та російськими військами упродовж доби відбулися 20 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-