Інтенсивність російських артобстрілів зменшилася ушестеро - експерт

Інтенсивність російських артобстрілів зменшилася ушестеро - експерт

Укрінформ
Російська артилерія "тане" в результаті успішної контрбатарейної боротьби з боку Збройних сил України, окупанти відчувають нестачу снарядів.

Про це сказав в ефірі Українського радіо ветеран АТО, колишній командир штурмової роти в батальйоні "Айдар", публіцист, громадський активіст Євген Дикий, передає Укрінформ.

Роль російської артилерії для армії РФ не змінилася, вона залишається однією з ключових, констатує Євген Дикий. "Але ситуація з тим, як арта здатна цю роль виконувати, змінюється щодня. Якщо дуже коротко, то російська артилерія "тане". Звісно, вона робить це не самостійно, а в першу чергу зусиллями нашої артилерії. Ми досягнули настільки потужних успіхів у контрбатарейній боротьбі, що щодня росіяни втрачають десятки артилерійських стволів", - заявив він.

За словами Дикого, інтенсивність артобстрілів з боку росіян зменшилася ушестеро.

Зокрема, зазначив він, влітку минулого року вони витрачали за день 60 тисяч снарядів, а зараз вистрілюють близько 10 тисяч снарядів, "і в них просто істерика та крики про снарядний голод, про те, що артилерія мовчить".

Читайте також: Маляр – про Куп'янський напрямок: Усі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога

“Нам вдалося у шість разів зменшити інтенсивність їхнього вогню, зокрема, за рахунок контрбатарейної боротьби, коли ми прицільно полюємо за артою. Ми дуже чітко розподілилися ролями: зараз ми швидші й вони від нас ховаються", - сказав Дикий.

Другий чинник, за його словами, це дуже хороші удари по складах артилерійських снарядів в тилу ворога. Зокрема, завдяки HIMARS, Storm Shadow, а також дронам українського виробництва ЗСУ вдається діставати великі тилові склади ворога, зазначив Дикий.

Контрбатарейна боротьба — це артилерійська стрілянина із закритих вогневих позицій по вогневих засобах артилерії противника. Коли контрбатарейна боротьба ведеться одночасно двома протиборчими сторонами, таку ситуацію образно називають артилерійською дуеллю (поєдинком). Здебільшого контрбатарейну боротьбу веде цілий артилерійський підрозділ (батарея або дивізіон) проти групи близько розташованих одна до одної артсистем ворога. Часто ціллю є батарея противника і саме через це контрбатарейна боротьба отримала таку назву.

Як повідомлялося, Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили шість артилерійських засобів ворога на вогневих позиціях, три пункти управління та три засоби протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-