Маляр – про Куп'янський напрямок: Усі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога

Маляр – про Куп'янський напрямок: Усі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога

Єдині новини
Укрінформ
Усі бої, що тривали минулого тижня на Куп'янському напрямку, закінчилися поразкою ворога, але росіяни не полишають надії рухатися вперед.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"На сході України тривають важкі бої. На Куп'янському напрямку складна ситуація. Бої тривають, наші оборонці дуже потужно чинять ворогу опір... На Куп'янському напрямку наші відбили атаки і південніше Першотравневого, і східніше Петропавлівки. Усі бої, які минулого тижня там тривали, закінчилися поразкою ворога", - сказала Маляр.

За її словами, упродовж минулого тижня, якщо дивитися по цифрах, може здатися, що на Куп'янському і Лиманському напрямках зменшилась кількість обстрілів і кількість боїв, але насправді ворог не полишає там своїх планів рухатися вперед.

"За останні два тижні ЗСУ активно працювали на цій ділянці фронту, тому ворог просто зализує рани і активність дещо спала. Але це не означає, що ворог не продовжить цю активність. Зараз просто там відбувається перегрупування, ворог підтягує додаткові сили", - розповіла заступниця міністра оборони.

Читайте також: Сили оборони продовжують стримувати наступ РФ у районі Мар’їнки

Вона також зазначила, що на Лиманському напрямку основні бої тривають навколо Серебрянського лісництва, і ворог намагається вибити ЗСУ з позицій біля Білогорівки і Кремінної.

"Ворогу це не вдається, але бої там дуже запеклі", - пояснила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, на фронті упродовж минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень.

Зокрема, на Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару західніше Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Шийківки, Тернів, Пискунівки, Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-