Маляр пояснила, чому не варто очікувати швидких дій Сил оборони на півдні

Маляр пояснила, чому не варто очікувати швидких дій Сил оборони на півдні

Укрінформ
Збройні сили України продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках, але не варто очікувати від них швидких дій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Ворог на південному напрямку добре укріпився і мінами, і бетоном. Вони підтягують туди свої професійні підрозділи, десантників і техніку. Ведуться запеклі бої. Але наші військові дуже ефективно знищують цю техніку", - розповіла Маляр.

Читайте також: Маляр – про Куп'янський напрямок: Усі бої минулого тижня закінчилися поразкою ворога

Минулого тижня, за її словами, на південному напрямку ЗСУ знищили 18 ворожих танків, 29 бойових броньованих машин, артилерійські системи і міномети і навіть один гелікоптер, а також знищена спеціальна техніка і засоби ППО.

"Тобто ворог на південному напрямку не може повноцінно здійснювати оборону. Наші ЗСУ потужно його ослаблюють, щоб рухатися вперед", - сказала заступниця міністра оборони.

Однак, зауважила вона, швидких дій тут не може бути, бо зіткнулися у двобої потужні сили, і не можна недооцінювати ворога. "Вони мають перевагу і в повітрі, і в озброєнні, і в кількості особового складу. Проте українські військові здійснюють потужні наступальні і оборонні дії", - підкреслила Маляр.

Читайте також: Інформація про загиблих українських військових є державною таємницею - Маляр

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень з ворогом, наступальна операція ЗСУ триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-