Росія вбила в Україні 11 тисяч цивільних, серед яких більш ніж 500 дітей – Шмигаль

Росія вбила в Україні 11 тисяч цивільних, серед яких більш ніж 500 дітей – Шмигаль

Укрінформ
Російська Федерація скоїла вже 136 тисяч злочинів проти України й українців та вбила близько 11 тисяч цивільних, серед яких більш ніж 500 дітей.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на міжнародній конференції «Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України. Справедливість має відбутися» у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця війна одна із найбрутальніших в історії людства, бо Росія веде її проти усіх українців – проти жінок, людей старшого віку, дітей, навіть ще ненароджених. Із лютого 2022 року наш ворог скоїв понад 136 тис. злочинів. Це лише те, що зафіксовано на даний момент. Насправді злочинів набагато більше. За цей час загинули близько 11 тис. цивільних людей, із яких станом на сьогодні уже понад 500 – діти», - сказав глава уряду, підкресливши, що це не остаточні дані.

Також він нагадав, що лише за офіційною інформацією Росія викрила 20 тис. українських дітей, багатьох із них при живих батьках зробивши сиротами та примусово всиновивши.

Читайте також: Смерть Путіна без засудження дій Росії не встановить правосуддя - експертка

Крім того, Шмигаль поінформував, що російські терористи зруйнували в Україні понад 116 тис. об’єктів цивільної інфраструктури, десятки тисяч будинків, тисячі навчальних закладів та лікарень, лишили сотні тисяч людей без житла і медичної допомоги.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр 17 серпня провів нараду із профільними відомствами та доручив порахувати збитки, завдані Україні Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-