Смерть Путіна без засудження дій Росії не встановить правосуддя - експертка

Смерть Путіна без засудження дій Росії не встановить правосуддя - експертка

Вечірній стрім
Укрінформ
Дії Росії мають бути названі злочином для встановлення правосуддя, адже сама собою смерть Володимира Путіна не убезпечить від приходу до влади в РФ нового авторитарного лідера і повторення злочинів.

На цьому наголосила виконавча директорка організації “Центр громадянських свобод” Олександра Романцова в ефірі програми «Укрінформ. Вечірній стрім».

“Те, що робить Росія, має бути названо злочином, бо часто нам ставлять питання: “Яке правосуддя, якщо ви Путіна не схопите? Він або сховається, або його в Російській Федерації вбʼють”. Правосуддя починається з того, що щось називається злочином”, — сказала вона.

Романцова наголосила, що смерть Путіна є поганим варіантом для встановлення правосуддя.

Читайте також: Готової моделі спецтрибуналу не існує, Україна має стати лідером у процесі – експертка

“Ми бачимо після мільйонів злочинів проти України й інших республік Радянського Союзу, що якщо ти не називаєш злочинця злочинцем, а його дії злочином, то зʼявляється якийсь Путін і каже: “Чудовий менеджер Сталін, чудова модель — Радянський Союз”, — зазначила директорка “Центру громадянських свобод”.

Вона також акцентувала на тому, що росіяни на Радянський Союз посилаються, тому що ніхто його не засуджував, як то було із Третім Рейхом та його вождем Адольфом Гітлером.

Як повідомлялося, до коаліції (Core Group) зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України увійшли представники 38 держав та декілька представників міжнародних організацій, які вже провели низку робочих зустрічей.

Читайте також: У Харкові 24 серпня презентують звернення до МКС через обстріли Росією цивільних об’єктів

Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-