У Харкові 22 серпня презентують звернення до МКС через обстріли Росією цивільних об’єктів

У Харкові 22 серпня презентують звернення до МКС через обстріли Росією цивільних об’єктів

Вечірній стрім
Укрінформ
Ініціатива «Трибунал для Путіна» 22 серпня презентує у Харкові звернення до Міжнародного кримінального суду через обстріли Росією цивільного населення та об’єктів України.

Про це заявила виконавча директорка організації «Центр громадянських свобод» Олександра Романцова в ефірі програми «Укрінформ. Вечірній стрім».

«Ми будемо презентувати в Харкові 22 серпня наше звернення до МКС щодо обстрілів цивільних об’єктів, а 28 серпня тут, в Укрінформі, ми будемо презентувати звернення групи «Трибунал для Путіна» до МКС щодо геноциду Маріуполя», - сказала Романцова.

Читайте також: Посол США в ОБСЄ підтвердив передачу Штатами доказів російських злочинів до МКС

Вона додала, що надалі правозахисники мають намір збирати, аналізувати докази і передавати звернення до МКС, які стосуватимуться тортур, позасудових страт стрілецькою зброєю, викрадень і насильницького переміщення людей російськими агресорами.

На думку виконавчої директорки Центру громадянських свобод, у підтримку процесу і систематизації доказів російських воєнних злочинів в Україні має бути включений кожний громадянин України.

За її словами, притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії в Україні «це не те, чого можна дочекатися».

«Якщо кожного дня ми будемо для цього щось робити, це станеться… Тому працює держава, тому працюють правозахисники. У нас навіть є волонтери за кордоном, які спілкуються з людьми, які виїхали з України, щоб зберегти їхні свідчення і якнайшвидше передати їх в загальну базу», - зазначила Романцова.

Читайте також: У ГУР вважають можливою видачу ордера від МКС на арешт Путіна за злочини «Вагнера»

Як повідомлялося, до коаліції (Core Group) зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України увійшли представники 38 держав та декілька представників міжнародних організацій, які вже провели низку робочих зустрічей.

Україна спільно з партнерами просуває створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-