Росія вивела у Чорне море два ракетоносії, загальний залп - 12 «Калібрів»

Росія вивела у Чорне море два ракетоносії, загальний залп - 12 «Калібрів»

Укрінформ
Ворог продовжує нарощувати присутність ракетоносіїв у Чорному морі, наразі їх два із сумарним залпом 12 ракет.

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"На жаль, ворог продовжує нарощувати присутність ракетоносіїв. З наближенням до Дня Незалежності цілком імовірно, що ворог буде створювати напруження і може завдати ударів таких, які будуть за його реагуванням на сакральні дати цілком адекватними, як вони для себе вважають. На даний час в Чорному морі знаходяться два ракетоносії: це малий ракетний корабель і підводний човен. Сумарний залп Калібрів складає 12 ракет", - розповіла Гуменюк.

Відео: телемарафон “Єдині новини”.

За її словами, це робить рівень ракетної небезпеки надзвичайно високим. Тому, зазначила вона, треба оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги, не нехтувати попередженнями і пам'ятати, що пуски з підводних човнів дуже складно виявляти, адже у такому випадку на реагування є не година, а кілька хвилин. 

Гуменюк зауважила, що у ворога є кілька районів і пускових рубежів у Чорному морі. Але оскільки відстань пуску ракетоносіїв з моря по суходолу сягає 2,5 тисячі кілометрів, то ці ракетоносії можуть знаходитись у достатньо безпечній для себе зоні і здійснювати ці пуски, розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру. 

Читайте також: Кількість снарядів у загарбників зменшилася втричіексперт

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень з ворогом, наступальна операція ЗСУ триває.

Крім цього, за минулу добу ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-