У Міноборони Данії підтвердили, що передадуть Україні літаки F-16

У Міноборони Данії підтвердили, що передадуть Україні літаки F-16

Укрінформ
У Міністерстві оборони Данії підтвердили, що разом з Нідерландами вони передадуть літаки F-16 Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву відомства.

У міноборони Данії наголосили, що у світлі жорстокої та неспровокованої агресії Росії проти України Данія та Нідерланди, за підтримки США, поділяють переконання, що продовження підтримки України є надзвичайно важливим.

«Беручи до уваги створення спільної коаліції з навчання F-16, ми погоджуємося, що логічним наступним кроком буде передача винищувачів F-16. Передача літаків матиме життєво важливе значення для зусиль, пов’язаних із забезпеченням України повнофункціональними можливостями F-16», - йдеться в заяві. А також зазначається про згоду «передати літаки F-16 Україні та українським ВПС у тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі».

У міноборони Данії додали, що умови включають – але не обмежуються цим – успішно відібраний, перевірений і навчений український персонал, а також необхідні дозволи, інфраструктуру та логістику.

Читайте також: Нідерланди нададуть F-16 після тренування українських пілотів та інженерів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції заявив, що Нідерланди та Данія зобовʼязуються передати Україні літаки F-16, коли будуть виконані відповідні умови. Всього Нідерланди мають 42 літаки для тренування українців у Данії та Румунії.

Фото: Wikimedia Commons / Thomas Meneguin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-