Штати схвалили постачання Україні F-16 з Данії та Нідерландів - Reuters

Штати схвалили постачання Україні F-16 з Данії та Нідерландів - Reuters

Укрінформ
Сполучені Штати схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів відразу після завершення відповідної підготовки українських пілотів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на одного з американських посадовців.

За його інформацією, Сполучені Штати надали Данії та Нідерландам офіційні запевнення в тому, що прискорять схвалення всіх необхідних запитів третіх сторін на передачу Україні винищувачів F-16, коли пілоти пройдуть підготовку.

Данія та Нідерланди, які очолюють коаліцію з підготовки українських пілотів, нещодавно звернулися з проханням до США надати такі запевнення.

Читайте також: Кулеба – про отримання F-16: Українські пілоти повернуться з тренувань, і літаки разом з ними

За словами посадовця, державний секретар США Ентоні Блінкен надіслав листи своїм колегам у цих країнах, запевнивши їх, що запити будуть схвалені.

«Висловлюю цілковиту підтримку з боку Сполучених Штатів як передачі Україні винищувачів F-16, так і навчання українських пілотів кваліфікованими інструкторами», – написав Блінкен у листах. При цьому він наголосив, що залишається критично важливим, аби Україна була здатна захистити себе від російської агресії та порушення її суверенітету.

Читайте також: Перша група українських пілотів готова до навчань на винищувачах F-16 – Politico

Блінкен висловив переконання, що схвалення запитів третіх сторін дасть Україні змогу «повною мірою скористатися своїми новими можливостями, щойно перший набір пілотів завершить навчання».

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у травні схвалив програми навчання українських пілотів на F-16, але терміни постачання літаків досі не називалися.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-