Ворог намагається прорвати оборону на Куп’янському напрямку – Сирський

Ворог намагається прорвати оборону на Куп’янському напрямку – Сирський

Укрінформ
Командування Сухопутних військ спільно з командирами ухвалило низку рішень для забезпечення надійності оборони на Купянському напрямку.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center, передає Укрінформ.

«У зв’язку з ускладненням обстановки на Куп’янському напрямку більшу частину дня працював у частинах, які ведуть оборону на підступах до міста. Противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно в’язнями, щоденно на різних напрямках намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп‘янська. За результатами роботи з командирами на цьому напрямку було прийнято ряд важливих рішень, які забезпечать надійність оборони», - зазначив Сирський.

За його інформацією, на Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування, замінює частини, що втратили боєздатність, і не полишає планів щодо нових наступальних дій.

«Наше завдання - максимально скористатися цією ситуацією та суттєво покращити своє положення. Необхідні для цього рішення ми з командирами відпрацювали безпосередньо в районі ведення бойових дій», - заявив командувач.

Читайте також: За добу - 30 зіткнень, ЗСУ відбили ворожий наступ у районі Авдіївки

Ситуація на Бахмутському напрямку, за оцінкою Сирського, складна, але контрольована. Ворог контратакує, проводить мінування, інтенсивно обстрілює та застосовує авіацію.

«Разом з тим у таких складних умовах наші війська поступово просуваються вперед. З командирами бригад, які воюють на Бахмутському напрямку, ми обговорили актуальні питання підвищення ефективності наступальних дій, вогневого ураження противника та низку інших заходів, спрямованих на досягнення перемоги над ворогом», - зазначив командувач Сухопутних військ.

Сирський додав, що нагородив військових відзнаками та цінними подарунками.

Як повідомляв Укрінформ, бійці бригади швидкого реагування Національної гвардії “Рубіж” на Бахмутському напрямку знищили російський спостережний комплекс "Муром-М".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-