На фронті за добу відбулися 23 бойових зіткнення, наступ Сил оборони на півдні триває

На фронті за добу відбулися 23 бойових зіткнення, наступ Сил оборони на півдні триває

Дані Генштабу
Укрінформ
Між підрозділами Сил оборони України і російськими загарбниками протягом доби відбулися 23 бойові зіткнення, на Мелітопольському і Бердянському напрямках українські оборонці продовжують вести наступальну операцію.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 15 серпня.

За даними Генштабу, на вказаних південних напрямках Сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація загалом протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Читайте також: Група Макфола-Єрмака презентує список санкцій, що мають обмежити виробництво дронів у РФ

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два артилерійські засоби на вогневих позиціях російських загарбників, а також ворожий зенітно-ракетний комплекс та ще один важливий об’єкт.

Росіяни протягом доби здійснили 42 ракетні й 44 авіаційні удари та 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема діти, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі попереджають: імовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

Читайте також: Українські військові відбили наступ російської ДРГ на Сумщині – Наєв

На Сіверському і Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації в районі Степного Сумської області, з мінометів і артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, серед яких – Тимоновичі, Хотіївка та Грем'яч Чернігівської області, Середина-Буда, Фотовиж, Атинське, Катеринівка й Водолаги Сумської області, Ветеринарне, Гатище, Вовчанськ, Крейдянка й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах, що південно-східніше від Вільшан та східніше від Петропавлівки Харківської області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Іванівки, Загризового та Вільшанки Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області. Під вогнем мінометів й артилерії російських військ опинилися Куп'янськ, Піщане та Чернещина Харківської області.

На Лиманському напрямку російська авіація била по районах Білогорівки Луганської області, Сіверська, Спірного та Веселого Донецької області. Ударів ворожої артилерії зазнали Колодязі і Сіверськ Донецької області.

Читайте також: Загарбницька «влада» із Скадовська планує тікати в Євпаторію

На Бахмутському напрямку росіяни завдавали авіаударів у районах Васюківки, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Привілля, Маркове, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка й Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі, що південніше від Авдіївки Донецької області, з артилерії атакували понад 10 населених пунктів, серед них – Керамік, Спепове, Авдіївка, Сєверне і Первомайське Донецької області.

Авіаційних ударів загарбники завдали в районах Авдіївки та Невельського.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки і Красногорівки Донецької області. У районі останньої ворог завдав авіаудару. Під вогнем російської артилерії опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Мар’їнка, Новомихайлівка, Катеринівка і Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку загарбники здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області, з артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них –Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Благодатне, Старомайорське й Рівнопіль Донецької області.

Читайте також: Жодну з ракет Х-22 ще не вдалося знищити – у Повітряних силах назвали причини

Авіаційних ударів ворог завдав у районах Великої Новосілки, Макарівки, Старомайорського й Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Омельника, Малої Токмачки, Новоданилівки й Роботиного Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів на цій ділянці фронту постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема Новодарівка, Полтавка, Залізничне, Чарівне, Новоандріївка й Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаударів у районах Миколаївки та Садового Херсонської області. Ударів ворожої артилерії зазнали Херсон і Понятівка Херсонської області й Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 15 серпня російські війська випустили по Україні 28 крилатих ракет різних типів, 16 з них знищила протиповітряна оборона.

Фото: Генштаб ЗСУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-