Жодну з ракет Х-22 ще не вдалося знищити – у Повітряних силах назвали причини

Жодну з ракет Х-22 ще не вдалося знищити – у Повітряних силах назвали причини

Укрінформ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що жодну з крилатих ракет Х-22 не вдалося знищити, і не тільки сьогодні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“Жодну з крилатих ракет Х-22 не було знищено. Взагалі. Не тільки сьогодні. Тому що це ракети, які можна збивати засобами такими, як “Петріот”, який у нас сьогодні знищує балістику, знищує “Кинджал”. Ракета Х-22, хоч вважається крилатою, вона надзвукова, летить близько 4 тис. кілометрів за годину і заходить на ціль переважно по балістичній траєкторії. Тому такі ракети поки недоступні для збиття звичайними засобами протиповітряної оборони”, - сказав Ігнат.

Читайте також: Ігнат про активність авіації РФ: Ворог тримає в небі близько 20 бортів

Він додав, що цими ракетами сьогодні атакували Донеччину з літаків Ту-22М3.

“Шість літаків, 4 ракети було випущено. А із 24 крилатих ракет, які були сьогодні запущені і з моря, і з повітря, було знищено 16”, - додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: РФ атакувала Україну літаками Ту-22 з аеродромів базування Шайковка і Моздок - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, близько 4.00 15 серпня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів: 4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка); 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ); 4 крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти). Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено : 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300, С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-