Група Макфола-Єрмака презентує список санкцій, що мають обмежити виробництво дронів у РФ

Група Макфола-Єрмака презентує список санкцій, що мають обмежити виробництво дронів у РФ

Укрінформ
Міжнародна робоча група щодо санкцій проти Росії Єрмака-Макфола найближчим часом презентує документ з санкційними пропозиціями, щоб унеможливити надходження до РФ обладнання, необхідного для виробництва БПЛА.

Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Із Президентом були на фронті. Почув від військових про проблеми, які створюють російські БПЛА, зокрема - ударний "Ланцет" та розвідувальний "Орлан", для наших сил. Це - загроза, яку не маємо права ігнорувати. Взяв до уваги. Разом з нарощенням українських ударних спроможностей маємо зробити максимум для обмеження російських", - написав Єрмак.

Читайте також: UNITED24, «Повернись живим» та monobank запустили збір на 10 тисяч дронів-камікадзе

Він зазначив, що "Ланцет" є однією з основних бойових одиниць, які ворог використовує саме на фронті проти нашої бронетехніки, систем ППО, РЛС та іншого. " Так само як й інші продукти компанії ZALA AERO. "Орлан" - це розвідник, який виявляє позиції та коригує вогонь", - написав керівник ОП.

За його словами, українські фахівці давно досліджують ці БПЛА, роблять змістовні файли, якими діляться з партнерами. Крім того, розвідка робить дослідження російських методів обходу санкцій, і ці дані також передають партнерам.

"Вже були введені санкції проти власника та конструктора ZALA AERO - Олександра Захарова. Наразі - українські, але працюємо над тим, щоб він потрапив під санкції наших партнерів. Окрім цього, українські, європейські, американські та австралійські обмеження введені проти ООО "ЦСТ" - основної юридичної особи ZALA AERO. Будуть й інші українські санкції", - написав Єрмак.

Читайте також: Росія збільшує темпи виробництва дронів — Гуменюк

Він зауважив, що БПЛА "Ланцет" містить щонайменше 19 іноземних електронних компонентів, зокрема, західних. Чимало є і в БПЛА "Орлан".

"Разом з урядами партнерів ми вже працюємо і посилимо роботу щодо виробників компонентів, а також компаній, які їх постачають в обхід санкційних обмежень. Група Макфола-Єрмака найближчим часом презентує документ з конкретними санкційними пропозиціями, щоб унеможливити надходження мікроелектроніки, верстатів та іншого обладнання, необхідного для виробництва БПЛА, а також хімікатів та інших матеріалів", - зазначив керівник ОП.

Окрім цього, за словами Єрмака, йде робота в напрямку російських РЕБ та РЛС, виробництво яких залежне від іноземних компонентів, і це важливо для наступу.

Читайте також: Здатні «бачити та чути»: Rheinmetall надасть Україні БПЛА нового покоління – ЗМІ

"В усіх ключових останніх санкційних пакетах від наших партнерів були враховані пропозиції групи Макфола-Єрмака по обмеженнях щодо російської зброї, зокрема вони стосуються і БПЛА. Ми знаємо, що найкраща санкція - це бавовна, але працюємо на всіх напрямках", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател заявив, що Росія та Іран поглиблюють військове партнерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-