Наєв: «Вагнерівці» у Білорусі – небезпека, але ще не загроза

Наєв: «Вагнерівці» у Білорусі – небезпека, але ще не загроза

Укрінформ
Ймовірність наступу найманців ПВК "Вагнера" з території Білорусі на Київ існує, однак наразі загроз немає.

Про це командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв розповів у інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ

«Повторний наступ на Київ ніхто ніколи не відкидав. Ми розуміємо, що ворожі наміри залежать тільки від рішень вищого політичного керівництва РФ. Тож, з огляду на зазначене, така ймовірність існує, але станом на зараз вона не підкріплена силами та засобами», - сказав Наєв.

Водночас він наголосив, що це не означає, що надалі «вагнерівці» не можуть спробувати піти на Київ.

«Все залежатиме від «а» - прийняття рішень, «б» - від наявності сил та засобів», - додав командувач.

За його словами, розвідка постійно моніторить ситуацію на кордоні та своєчасно доводить інформацію до керівництва ЗСУ та командувачів угруповань.

«З огляду на зазначене, командування робить все, щоб підвищити нашу здатність не допустити успішних ворожих дій на Київському напрямку. З огляду на те, що ворог може вчинити це у майбутньому - до цієї роботи ми залучаємо і голів ОВА та інші складові сили оборони та безпеки», - розповів Наєв.

Він додав, що зараз на території Республіки Білорусь перебуває до 6,5 тисячі найманців ПВК "Вагнер".

Тому, зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ, перебування найманців у Білорусі є небезпекою. Проте якщо вони створять диверсійно-розвідувальні групи або наземне наступальне угруповання, то це стане реальною загрозою.

"Тож, ми не очікуємо, коли ця загроза утвориться, ми робимо все, щоб підвищити наші оборонні спроможності", - наголосив він.

Читайте також: Росія, ймовірно, вже не фінансує ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

Як повідомлялось, ГУР вважає, що «вагнерівці» на території Білорусі наразі не є тим угрупованням, яке становить реальну небезпеку, але легковажити цим не можна.

У адміністрації США відстежують активність угруповань ПВК «Вагнер», розміщених в Білорусі неподалік від кордону з Польщею, однак не бачать жодних ознак, які би вказували на будь-які загрози для країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-