Росія, ймовірно, вже не фінансує ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

Росія, ймовірно, вже не фінансує ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

Укрінформ
Російська Федерація, ймовірно, вже не фінансує російську ПВК «Вагнер».

Про це у соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається у зведенні, ПВК «Вагнер», ймовірно, рухається до процесу скорочення чисельності та реконфігурації, в основному для того, щоб заощадити витрати на зарплату персоналу в період фінансового тиску.

«Після невдалого заколоту в червні 2023 року російська держава діяла проти деяких інших бізнес-інтересів власника «Вагнера» Євгена Пригожина. Є реалістична можливість того, що Кремль більше не фінансує групу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо російська держава більше не платить групі «Вагнера», то другим найімовірнішим платником є білоруська влада.

Читайте також: США стежать за передислокацією «вагнерівців» у Білорусі – Держдеп

«Тим не менш, значні сили «Вагнера» були б значним і потенційно небажаним витоком скромних білоруських ресурсів», - вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, в одному зі своїх зведень розвідка Британії заявляла, що група найманців ПВК «Вагнер», ймовірно, бере участь у навчаннях Білорусі поблизу кордонів Польщі і Литви як інструктори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-