Напередодні річниці Харківської операції росіяни хочуть показати хоч якийсь результат - Череватий

Напередодні річниці Харківської операції росіяни хочуть показати хоч якийсь результат - Череватий

Укрінформ
Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Куп’янському напрямку росіяни намагаються підняти ескалацію та перехопити ініціативу.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ворог намагається там підняти ескалацію, намагається перехопити ініціативу, атакує наші позиції. На цю добу, зокрема в районі Іванівки і Синьківки, відбувалися головні атакуючі дії. Вісім разів ворог намагався атакувати наші позиції, 328 разів завдавав удари всіма видами і калібрами артилерії - від мінометів до реактивних систем залпового вогню, 10 авіанальотів бойовими гелікоптерами та штурмовою авіацією здійснив. У ході відбиття ворожих атак було знищено 69 окупантів, 97 поранено, підбито два танки Т-72, три бронеавтомобілі, гаубицю Д-30 знищено, міномет семиміліметровий, два безпілотники ворожих типу ZALA і один командно-спостережний пункт роти”, - поінформував Череватий.

На запитання журналіста, про що свідчить інформація про залучення росіянами резервів на Куп’янському напрямку, речник відповів:

“Це свідчить про те, що вони не можуть уже тривалий термін досягнути там будь-якого суттєвого прогресу, хоча б на рівні тактичного успіху. Це свідчить про те, що там побудована грамотна оборона, зокрема нещодавно там перебував командувач генерал-полковник Олександр Сирський, який дав додаткові настанови, вказівки і підсилив нашими резервами це угруповання. Це свідчить про те, що вони будь-що хочуть, по-перше, відтягнути наші сили і засоби з Бахмутського напрямку, по-друге, напередодні річниці принизливої для них Харківської операції показати хоч якийсь невеликий проміжний результат, але нічого не вийде”.

Читайте також: Із Куп'янського району можуть евакуювати близько 12 тисяч жителів

Речник зазначив, що “головне завдання для них (для російських окупантів - ред.) ніхто не знімав”.

“Вони прагнули захопити повністю Донецьку та Луганську область. І плюс на фоні тих подій, що ми казали, річної давнини, Куп’янськ - це така певна точка, яку вони абсолютно не розраховували минулого року втратити; точка, з якої ми вибили їх, і точка певного приниження, скажімо так. Вони хотіли б хоча б його повернути, як якийсь елемент досягнення, і пред’явити, як певний військовий трофей. Проте ми ці наміри знаємо заздалегідь, знаємо керівників їхніх підрозділів, знаємо плани їхньої бойової побудови, тому відтак побудували свою протидію всім цим їхнім намірам”, - сказав Сергій Череватий.

Читайте також: Росія перекинула підрозділи десантників на Запорізький напрямок – розвідка Британії

Як повідомлялося, за минулу добу росіяни завдали 15 авіаударів по Силам оборони на Куп’янському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-