Росія тримає у Чорному морі 10 кораблів - ракетоносіїв немає

Росія тримає у Чорному морі 10 кораблів - ракетоносіїв немає

Укрінформ
Станом на ранок, 11 серпня, у Чорному морі перебуває 10 російських кораблів, серед них немає ракетоносіїв.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Зараз у Чорному морі знаходиться 10 російських кораблів, але серед них немає ракетоносіїв. Вчора був заведений у пункт базування підводний ракетоносій, більше він поки не долучався”, - сказала Гуменюк.

Крім того, вона поінформувала, що наразі ворог проводить потужну повітряну розвідку.

«Ми спостерігаємо це за і активністю безпілотних літальних апаратів, і авіації в цілому. Цілком ймовірно, що в такий спосіб вони знов вишукують цілі для майбутніх ударів», - зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Читайте також: На фронті за добу - 34 зіткнення, ЗСУ продовжують наступ на двох напрямках

Гуменюк зауважила, що основна характеристика російського судноплавства зараз у тому, що вони намагаються триматися якомога далі, і той район, який їм здавався безпечним, вже таким не є. Але, за її словами, росіяни вибудовують для себе щит з цивільних - цивільне судноплавство призупиняють штучним способом, створюючи так званий район огляду перед заходом у Керченську протоку, потім намагаються в ньому маневрувати своїми військовими потужностями.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 11 серпня 2023 року ліквідували близько 252 тисяч 780 російських загарбників, при цьому за минулу добу - ще 580 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-