Юсов – про події у Москві: Там відбувається кара Божа

Юсов – про події у Москві: Там відбувається кара Божа

Укрінформ
Ті події у Москві та Підмосков’ї, які наразі відбуваються – вибухи, закриття аеропортів тощо, є наслідком повномасштабної війни росіян проти України та карою Божою.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

«Це відбуваються наслідки російського повномасштабного вторгнення до України та показ на весь світ, що друга армія, звичайно, ніяка не друга у світі, і що вона навіть не може дати раду із захистом власної столиці на болотах. Кара Божа відбувається», – сказав Юсов.

Відповідаючи на запитання про те, що росіяни після прильотів дронів викладають відео і фото у мережу, представник ГУР сказав, що Україна не може їм це забороняти. «У нас іде війна, ми захищаємо країну від агресора, і тому зрозуміло, що ми звертаємося до громадян із проханнями обмежувати цю інформацію, не фіксувати, не знімати, не фільмувати. У нас все зрозуміло. Тут справа трохи в іншому. Якщо у них все іде за планом, то для чого їм забороняти власним громадянам щось викладати?» – заявив він.

Юсов зазначив, що у РФ є проблеми із визнанням своїх помилок, і якщо вже у Москві проситимуть не викладати відео, то це означатиме, що точно щось не за планом, або що план у них не такий вже і якісний.

Відповідаючи на запитання про вибух на Загорському оптико-механічному заводі й про версію росіян, що це вибухнув склад піротехніки, представник ГУР сказав, що навіть можна порадити РФ більше піротехнічних складів і саме у таких підприємствах здавати в оренду.

Читайте також: Вибухи у Москві показали світу, що Росія неспроможна захистити власну територію – Юсов

Коментуючи падіння літальних апаратів у Підмосков’ї та у Москві, він зазначив, що подібних інцидентів стає все більше і більше – і якісно, і кількісно. «І їхня географія розширюється. Це означає, що ситуацію режим Путіна на Росії контролює все менше і менше. І справді, замість того, щоб захищати власну країну і власне небо, вони займаються геноцидною війною проти іншої незалежної держави, яка ні на кого не нападала», – заявив Юсов.

За його словами, наразі для російського суспільства, для їхнього воєнно-політичного керівництва і еліт стоїть вибір: можливо, все-таки (потрібно – ред.) повернути ППО, протиракетну оборону, армію на територію власної держави, зберігати спокій і контролювати, що відбувається, або і далі удавати, що все іде за планом.

«Якщо РФ виведе всі війська з окупованих українських територій, видасть воєнних злочинців і відшкодує всі збитки, завдані українському народу і Україні, то звичайно, жити їм буде легше, спокійніше і безпечніше», – впевнений представник ГУР.

Читайте також: Росіяни заявляють, що відбили атаки безпілотників на Москву та Севастополь

Як повідомлялося, у середу на території Загорського оптико-механічного заводу в Підмосков’ї пролунав вибух. За попередніми офіційними даними, вибух стався на орендованому складі піротехнічних виробів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-