Контрнаступ складний, але ініціатива у наших руках - Зеленський

Контрнаступ складний, але ініціатива у наших руках - Зеленський

Укрінформ
Контрнаступ ЗСУ, мабуть, відбувається повільніше, ніж хтось це хотів би, але ініціатива в наших руках.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю представникам ЗМІ Латинської Америки.

"Контрнаступ складний і відбувається, мабуть, повільніше, ніж хтось хоче. Але це другорядні речі, бо є багато різних ускладнень. Контрнаступ - це коли наша армія наступає, а не відступає. І тут ініціатива в руках України", - заявив Президент.

Він зазначив, що справді дуже важко так довго воювати, як воює Україна, і дуже складно, коли в тебе дефіцит тієї чи іншої зброї. "Але я точно знаю, що росіянам складніше. У наших людей в очах втома, а в їх очах - страх. Доведеться нам терпіти, якщо ми хочемо перемогти. А ми хочемо", - сказав він.

Читайте також: Зарано оцінювати український контрнаступ, він ще на початковій фазі – Карпентер

При цьому Зеленський зауважив, що Росія, на відміну від України, може значно швидше закінчити війну, без зайвих жертв. "Нехай вона не думає про наших людей, хай думає лише про своїх. Вони просто можуть вийти з нашої території, бо Україна не збирається продовжувати війну на території РФ. Це ніколи не було нашою ціллю. Ми просто деокуповуємо наші території", - підкреслив Президент.

За словами Зеленського, росіянам є куди повертатися, а ми не маємо, їм є куди виходити з нашої території, а ми не можемо, бо це єдина наша земля.

Читайте також: У МКІП пояснили правила поводження з інформацією про контрнаступ ЗСУ

Як повідомлялося, міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі вважає, що український контрнаступ відбувається згідно з планом, розробленим Україною спільно зі США та Британією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-