У МКІП пояснили правила поводження з інформацією про контрнаступ ЗСУ

У МКІП пояснили правила поводження з інформацією про контрнаступ ЗСУ

Інфографіка
Укрінформ
У Міністерстві культури й інформаційної політики закликають українців не робити поспішних висновків про контрнаступ, аби не заважати Силам оборони.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури й інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Усі ми бажаємо швидких перемог, виходу до кордонів 1991 року і розвалу терористичної системи в РФ. Для цього працює вся країна: український тил, військові на фронті, закордонні партнери. Проте є кілька правил успішного контрнаступу, яких слід дотримуватися кожному українцеві», - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що всі успіхи українських захисників на фронті офіційно коментують тільки Міністерство оборони та Генштаб.

«Мета і визначені керівництвом України цілі залишаються незмінними – це звільнення усіх тимчасово окупованих територій. Тому менш важливо, скільки часу це займе», - пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій, нагадуючи, що темпи наступу визначає військове керівництво України, і ці темпи є адекватними ситуації, яка склалася.

«Будь-які заяви щодо «повільного» наступу та необхідності переговорів (територіальних поступок) з агресором – це свідоме або несвідоме підігрування російській пропаганді та інтересам Путіна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія змінює політику щодо висвітлення українського контрнаступу - ISW

Окремо у МКІП закцентували увагу на тому, що наразі на фронті тривають запеклі бої: українські військові долають щільно заміновані росіянами території, укріплені райони, метр за метром пробиваючи оборону росіян.

«Ситуація на полі бою динамічна – наші воїни роблять усе від них залежне для деокупації тимчасово загарбаних росіянами територій. Бійці армії України міцно тримають звільнені населені пункти», - наголошують у відомстві.

Також зазначається, що неблискавично швидкі темпи просування українських сил - це не погано, а нормально. «У військового керівництва не стоїть задача контрнаступати «в лоб» ворогу за будь-яку ціну: є задача берегти особовий склад і техніку», - поінформували у МКІП.

Читайте також: Неспокій ворога в глибокому тилу є сталою методикою контрнаступу ЗСУ - Гуменюк

У зв'язку з цим громадянам радять спокійно і виважено ставитися до зведень з фронтів та виявляти повагу до подвигу Сил оборони – словом, справою і донатом. «Не забувайте, що це не комп’ютерна гра, а життя у наших захисників лише одне», - наголосили у МКІП.

Як повідомлялося, 31 липня командувач Національної гвардії Олександр Півненко заявив, що наступ уже має результати, настане час - і Сили оборони здійснять прорив.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-