РФ задіює значну кількість авіації, проте вона малоефективна - британська розвідка

РФ задіює значну кількість авіації, проте вона малоефективна - британська розвідка

Укрінформ
Російські повітряні сили продовжують розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій під час свого повномасштабного вторгнення в Україну, але без вирішального оперативного ефекту.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Російські ВПС продовжують послідовно розгортати значні ресурси для підтримки наземних операцій в Україні, але без вирішального оперативного ефекту», - заявили у відомстві.

Зазначається, що протягом літа російська бойова тактична авіація зазвичай здійснювала понад 100 вильотів на день, проте вони майже завжди обмежуються діями над тимчасово контрольованою Росією територією через загрозу з боку української ППО.

«Росія намагалася подолати цю проблему, дедалі частіше використовуючи керовані авіаційні бомби з пристроями збільшення дальності. Літаки можуть їх запускати за багато кілометрів від своїх цілей, але їм ще належить продемонструвати стабільну точність», - додали у відомстві.

Читайте також: Наразі жодного ворожого ракетоносія на службі немаєГуменюк

У Міноборони зауважують, що на початку контрнаступу України на півдні з червня 2023 року російські ударні вертольоти довели свою ефективність. 

«Однак останніми тижнями Росія виявилася менш здатною згенерувати ефективну тактичну авіацію на півдні», - заявили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 серпня 2023 року ліквідували близько 250 тисяч 240 російських загарбників, і ще 540 осіб - за минулу добу.

Фото: informnapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-