Жодного ворожого ракетоносія зараз у морі немає – Гуменюк

Жодного ворожого ракетоносія зараз у морі немає – Гуменюк

Укрінформ
Наразі жодного ворожого ракетоносія на службі в морі немає, однак загарбники можуть використовувати балістичні загрози.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі жодного ракетоносія на службі немає. Скоріш за все, росіяни переспоряджаються, і їм потрібний теж певний час для того, щоб злагодити свої дії з авіацією, в тому числі, і з загальною реакцією на збір інформації, яку вони досить потужно постійно проводять у безпілотний спосіб. Кілька днів ми можемо говорити про те, що вони будуть використовувати або балістичні загрози, і це теж спосіб психологічного терору, або будь-які способи атак прифронтових територій", - сказала Гуменюк.

За її словами, можливо їм буде потрібно і менше часу, ніж декілька днів.

"Загальна картина ракетної небезпеки нами озвучується постійно, тому треба слідкувати за оперативними повідомленнями", - додала вона.

Читайте також: За тиждень росіяни застосували проти України 65 ракет та 178 ударних дронів - Зеленський

Своєю чергою Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють, що Чорному та Азовському морях Росія тримає на бойовому чергуванні чотири кораблі.

«Станом на 10:00 7 серпня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 3 ворожі кораблі; в Азовському морі – 1 ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні Росія тримає вісім кораблів, з них два носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 6 серпня у Чорному морі Росія тримала девʼять своїх кораблів, зокрема один ракетоносій, оснащений вісьмома крилатими ракетами типу "Калібр".

 Фото: armyinform.com.uа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-