РФ збільшує «апетит до ризику» ударами біля кордонів НАТО - британська розвідка

РФ збільшує «апетит до ризику» ударами біля кордонів НАТО - британська розвідка

Укрінформ
Упродовж останніх двох тижнів російська армія здійснила декілька ударних хвиль іранськими дронами-камікадзе по українських портах на Дунаї.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«За останні два тижні Росія завдала кількох ударних хвиль по українських портах на Дунаї, використовуючи безпілотні літальні апарати (БПЛА) іранського виробництва. Ймовірно, таким чином вона намагається змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти», - заявили у відомстві.

Зазначається, що ці дрони-камікадзе вражали цілі на відстані 200 метрів від румунського кордону, що свідчить про те, що Росія розвинула «свій апетит до ризику» для завдання ударів поблизу території НАТО.

«Існує реалістична ймовірність того, що Росія використовує дрони-камікадзе для завдання удару по цьому району, вважаючи, що таким чином вона з меншою ймовірністю ризикує ескалацією, ніж запусками крилатих ракет. Росія, швидше за все, вважає їх більш точними, і вони мають набагато менші боєголовки, ніж крилаті ракети», - додали у відомстві.

Читайте також: Білоруського дипломата викликали «на килим» у МЗС Польщі через інцидент з гелікоптерами

Як повідомляв Укрінформ, Росія атакувала південні райони Одеської області ударними безпілотниками. Внаслідок атак військ РФ на об'єктах портової та промислової інфраструктури виникли пожежі, пошкоджено елеватор.

Зазначається, що БПЛА були випущені з Азовського моря через Чорне море.

Військові з оперативного командування "Південь" додали, що ворог прицільно намагався знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї, вдарив і по елеватору, і по зерносховищу.

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив атаки РФ по інфраструктурі на Дунаї на півдні України, назвавши це воєнним злочином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-