Юсов: Вести «діалог» із ботом ворога – все одно, що сперечатися з російським танком

Юсов: Вести «діалог» із ботом ворога – все одно, що сперечатися з російським танком

Укрінформ
Російських ботів треба інформаційно знищувати, банити, а не сперечатися з ними.

Таку пораду дав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі Українського Радіо

"Звісно, після початку повномасштабного вторгнення ці контакти начебто дуже активізувались, хоча з іншого боку ми маємо природний масовий розрив спілкування українців зі своїми родичами чи знайомими, друзями дитинства на території держави-агресора. Але останнім часом, після активізації дій українських Сил безпеки і оборони та продовження наступу цей вплив знову намагаються застосувати. Здебільшого це не має жодних результатів. Але ставка робиться на втому суспільства, деморалізацію, кратне повторнення брехливих пропагандистських наративів. Мовляв, "це все треба зупиняти", "головне – якомога швидкий мир", "ми ж брати", "у всьому винна Америка" тощо", – навів приклади деяких ворожих ІПСО Юсов.

Читайте також: Майже 84% українців помітили посилення російської пропаганди у медіаполі - експертка

Разом із наступом на деяких ділянках фронту, який намагаються продовжувати росіяни, зазначив представник ГУР, вони намагаються атакувати розум, психіку і серця воїнів ЗСУ та їхніх родин: "Зрозуміло, що мати і дружина, яка чекає на повернення свого сина і чоловіка з фронту, – це вразлива категорія. Так само вразлива категорія – родини наших військовополонених. Ворог активно намагається використовувати ці слабкі місця, проте здебільшого безуспішно", – відзначає Юсов.

Починати "діалог" із ботом ворога – це все одно, що сперечатися з російським танком, зазначає Юсов. Танк окупантів заслуговує лише одного – ліквідації, а бот – бану. Юсов наголосив, що Росія не шкодує грошей на ботоферми іпсошників. І чим далі триває війна, тим хитрішими можуть бути ІПСО противника, наголосив Юсов. 

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони додав, що всі контакти на території Росії містять потенційну небезпеку, проте, можливо, на певному етапі знадобляться і для зворотного впливу: "Щоб Україна цілеспрямована впливала на цю історію, але це зовсім інша справа. Зараз варто пам’ятати, що джерелами інформації є офіційні та підтверджені джерела, не фейкові сторінки. Йдеться про сторінки організацій чи посадових осіб, які є офіційними. Щодо сторінок живих людей, то мова насамперед про тих, кого ви знаєте, що така людина є і ви можете її ідентифікувати. До всього іншого треба ставитися з великою пересторогою", – закликав Юсов.

Читайте також: Росія пропагує війну через відеоігри – NYT

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними розвідки, Росія підготувала черговий раунд дезінформаційної кампанії, спрямованої на міжнародну дискредитацію України і розпалювання внутрішньополітичних чвар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-