Росія прагне встановити повне панування у Чорному морі — Гуменюк

Росія прагне встановити повне панування у Чорному морі — Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російська Федерація продовжує обстріли українських портів, аби заблокувати рух міжнародних суден до них та встановити своє повне панування у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

“Припинити обстріли має країна-агресор, це зрозуміло, а світова реакція — це дуже потужний важіль впливу, який може допомогти у вирішенні цього питання. Наша задача — забезпечити захист портової інфраструктури і тут нам теж потрібна допомога партнерів не тому, що ми такі слабкі, а тому, що потужний тиск чиниться на нас ззовні, тому що агресія, яку зараз здійснює країна-терорист, спрямована безпосередньо на портову інфраструктуру не просто України. І тут абсолютно праві наші сусіди (Румунія — ред.), які відчули на собі, що близькість таких атак не додає їм спокою, не дає можливості їм почуватися безпечно в близькості до портової інфраструктури України. А портова інфраструктура України працює на цілий світ, це не просто забезпечення економіки країни. За відсутності повноцінного функціонування "зернової угоди" країни світу потерпають від того, що не можуть отримати те збіжжя, яке їм вкрай потрібно. Тому реакція світових лідерів — це дуже потужна допомога у вирішенні цього питання”, - наголосила Гуменюк, відповідаючи на питання, чи є можливість припинити обстріли в глибині портової інфраструктури України.

За її словами, дії країни-агресора Російської Федерації спрямовані на встановлення повного панування у Чорному морі.

“Вони націлені на те, щоб позначити своє панування у Чорному морі, вони продовжують тероризувати і блокувати роботу українських портів, які знаходяться зараз під контролем держави. Тому що функціонування тих портів, які знаходяться на тимчасово окупованій території, продовжується”, - зазначила речниця.

Читайте також: У міжнародному суді використають докази злочинів, скоєних росіянами на острові Джарилгач - Гуменюк

Вона нагадала, що Росія продовжує погрожувати суднам, які прагнуть заходити в українські порти та завдає удари по портах, аби переконати міжнародних партнерів, що вони небезпечні для функціонування.

Як повідомляв Укрінформ, Росія уже неодноразово атакує південні регіони України, під ударом російських ракет опинились Одеса та Миколаїв - порти, причали, житлові будинки і торговельні мережі.

19 липня Росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в українських портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників.

Читайте також: Атаками по дунайських портах росіяни зіпсували 40 тисяч тонн зерна - Кубраков

У порту "Чорноморськ" знищені 60 тисяч тонн зерна внаслідок російських обстрілів портової інфраструктури, задіяної у "зерновій ініціативі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-