Москва не визнає невдач на війні, щоб не викликати паніку всередині країни – ISW

Москва не визнає невдач на війні, щоб не викликати паніку всередині країни – ISW

Укрінформ
Російська влада та пособники загарбників в Україні зацікавлені в обмеженому поширенні інформації про удари ЗСУ в окупованому Криму та їхні наслідки для логістики російського війська.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що суперечка між відомими персонажами в російському інформаційному просторі підкреслює чутливість Кремля до повідомлень про невдачі в окупованому Криму та, можливо, в Україні загалом, а також ще більше оголює лінії розколу всередині спільноти “воєнкорів”.

Один з російських військових блогерів 2 серпня звинуватив інших “воєнкорів”, які критикували російське ведення війни. Це сталося після того, як “воєнкори” розмістили зображення наслідків нещодавніх українських ударів під Севастополем та на Чонгарському мосту.

Така інформація, як припускають деякі джерела, може ”безвідповідально посіяти паніку” всередині РФ.

На думку аналітиків, така суперечка свідчить про те, що питання ударів по Криму є надто дратівливою темою у провійськовому російському інформаційному просторі.

Читайте також: Росія змінює політику щодо висвітлення українського контрнаступу - ISW

"Російська влада, включаючи окупаційну адміністрацію Криму, зацікавлена в обмеженні поширення інформації про удари (ЗСУ - ред.) та їхні наслідки для російського матеріально-технічного забезпечення, яке йде окупованим півострівом, через побоювання, що ця інформація викличе паніку серед населення та поставить під сумнів здатність Росії ефективного убезпечувати окуповану територію", - йдеться у повідомленні.

ISW нагадує, що після удару Сил оборони по Чонгарському мосту 29 липня переважна більшість російських “воєнкорів” зберігала мовчання.

“Вищі ешелони російського військового командування могли давати вказівки “воєнкорам” мовчати про проблеми, в яких можна прямо звинуватити російське військове командування”, – йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 17 липня обвалилася одна з секцій мосту через Керченську протоку. Перед цим пролунав вибух.

Президент Володимир Зеленський заявив, що незаконно збудований міст через Керченську протоку має бути нейтралізований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-