Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону ворожими ДРГ на півночі – Наєв

Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону ворожими ДРГ на півночі – Наєв

Фото
Укрінформ
Сили оборони України впродовж липня припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон у Сумській та Чернігівський областях.

Про це командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Протягом липня 2023 року в смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника", - ідеться у повідомленні.

За словами Наєва, події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей.

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження. У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа", - підкреслив Наєв.

Він зазначив, що наразі на Північному напрямку тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів.

Читайте також: На Сумському напрямку росіяни щодня гатять з далекобійної артилерії та мінометів - Наєв

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони зупинили спробу перетину кордону України у Чернігівській області диверсійною розвідувальною групою Російської Федерації.

Фото: Телеграм Сергія Наєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-