Для обстрілів Куп’янського району загарбники використовують авіабомби - Синєгубов

Для обстрілів Куп’янського району загарбники використовують авіабомби - Синєгубов

Укрінформ
Для обстрілів цивільного населення у Куп’янському районі на Харківщині загарбники використовують авіабомби ФАБ-500.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Населені пункти у Куп’янській громаді ворог обстрілює керованими авіабомбами, “п’ятисотками” так званими, руйнує при цьому житловий фонд. Що стосується наших військових, то вони свої позиції тримають. Ворогу завдають велике ураження - і живій силі, й у техніці, озброєнні. Ці штурми ідуть такими хвилями, які треба пережити, витримати”, - сказав Синєгубов.

Він зауважив, що обов’язкової евакуації населення з цієї громади поки що не оголошують (раніше вивезли родини з дітьми з кількох сіл прикордоння). За власним бажанням, зазначив начальник ОВА, жителі Куп’янська не виїздять. Йдеться по кілька людей на день, максимум сім.

“Хоча сам Куп’янськ обстрілюється майже щодня, але ще більше обстрілюються населені пункти, які входять до цієї громади, але перебувають ще ближче до кордону та лінії фронту”, - зауважив Синєгубов.

Читайте також: Російська армія за добу обстріляла одинадцять областей - зведення ОВА

За інформацією начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна, нині на території громади постійно проживають понад 12,5 тис. людей, із них 546 - діти. У місті надається медична допомога. Громада забезпечена продуктами харчування. Працюють комунальні підприємства, магазини, пошта, банкомати.

“Як це не страшно казати, люди звикли до життя під постійними обстрілами”, - зазначає Беседін.

Як повідомляв Укрінформ, ворог знову активізував штурмові дії на Куп’янському напрямку, але успіху не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-