Російська армія за добу обстріляла одинадцять областей - зведення ОВА

Російська армія за добу обстріляла одинадцять областей - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби атакували 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 2 серпня.

Київську область армія РФ вночі атакувала "Шахедами". Активно працювало ППО. За попередньою інформацією — влучань та постраждалих немає.

Внаслідок падіння уламків в одному з населених пунктів сталося загорання приватного будинку, пошкоджені гараж та автомобіль. Пожежу оперативно ліквідували.

Ще в одному населеному пункті уламками було пошкоджено дах магазину. Наразі наслідки усуваються.

Оперативні служби продовжують роботи з фіксації наслідків нічної атаки.

Читайте також: Генсек Ради Європи засудила атаку на Кривий Ріг: Відповідальність за це настане

У Чернігівській області за добу ворог здійснив сім обстрілів, зафіксовано 54 вибухи. Використовував міномети, артилерію. Росіяни обстріляли Сновську, Новгород-Сіверську, Городнянську, Семенівську громади. Попередньо — без жертв та руйнувань.

По Сумській області вночі та вранці ворог здійснив сім обстрілів, зафіксовані 49 вибухів.

Обстріляні п'ять населених пунктів у Білопільській, Миколаївській, Середино-Будській, Великописарівській громадах. Ворог гатив з мінометів, артилерії та гранатометів. Попередньо — без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Вчора протягом дня було здійснено 27 ворожих обстрілів. Зафіксовані 200 вибухів.

Обстріляні 22 населених пункти у семи громадах: Краснопільській, Білопільській, Хотінській, Есманській, Зноб-Новгородській, Середино-Будській, Великописарівській.

Читайте також: Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару по Дніпру збільшилася до 10

У Краснопільській громаді пролунало шість вибухів з міномета та 12 вибухів з артилерії. Внаслідок обстрілу пошкоджено два приватні будинки.

Есманську громаду ворог обстріляв з міномету (34 вибухи), здійснив пуск шести ракет типу НУРС з гелікоптера. Пошкоджене складське приміщення приватного підприємства та трактор.

Середино-Будську громаду російська армія обстріляла з гранатомету (4 вибухи) та міномету (5 вибухів).

У Дніпропетровській області протягом ночі агресор тричі обстріляв Нікопольський район з важкої артилерії. Випустив зо півтора десятка снарядів. Тероризував Нікополь і Покровську громаду.

Минулося без загиблих і постраждалих; встановлюються наслідки ворожих атак.

Читайте також: ЗСУ вибили ворога з позицій біля Авдіївки – Генштаб

Вчора вдень агресор атакував Нікопольщину. Вгатив із важкої артилерії по районному центру. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Запорізькій області за минулу добу військові РФ здійснили 97 обстрілів по 20 населених пунктах.

14 авіаударів ворог завдав по Гуляйполю, Оріхову, Малій Токмачці та Преображенці, а 74 артобстріли - по території Гуляйполя, Новодарівки, Малинівки, Червоного, Залізничного, Новоандріївки, Левадного, Білогір'я, Ольгівського, Чарівного, Степногірська, Кам'янського, Степового, Малих Щербаків, Павлівка та Лобкового. Крім того, зафіксовано шість ударів з РСЗВ по Верхній Терсі, Новодарівці й Темирівці, 2 ворожі БПЛА-атаки по Гуляйполю та Малим Щербакам, а також ракетний удар по Таврійському.

Під час авіаційного удару по Оріхову поранення зазнав 42-річний чоловік, його оперативно направили до лікувального закладу.

Надійшли 34 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Читайте також: ЗСУ уразили 14 артилерійських засобів ворога та чотири станції РЕБ

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди Богодухівського району, Козача Лопань Харківського району, Петропавлівка, Нестерне Чугуївського району і Строївка Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Тополі, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ та Кислівка.

Внаслідок ракетного удару по селу Першотравневе Ізюмського району пошкоджено магазин та житлові будинки, загинула 91-річна жінка, поранений чоловік близько 40 років, його стан важкий.

Внаслідок удару по селу Петропавлівка Куп’янського району, попередньо — авіабомбою ФАБ-500, пошкоджено три приватних домогосподарства, сталися масштабні пожежі.

Читайте також: Бомбардування Росією портових міст України є глобальною атакою

У Луганській області російська артилерія цілодобово обстрілювала Невське та населені пункти навколо. Також під обстрілами перебуває Білогорівка.

За добу ворог здійснив 105 обстрілів, випустивши 477 снарядів.

Із 1 серпня в адміністрації загарбників Рубіжного видають перепустки на відвідування міста, які діють 30 діб. Без них до населеного пункту без наявної реєстрації не пропускають.

У Донецькій області росіяни здійснили 26 обстрілів. Постраждали населені пункти: Авдіївка, Курахове, Часів Яр, Красногорівка, Торецьк, Вугледар, Дружківка, Гірник, смт. Велика Новосілка, с.Благодатне, с.Острівське, с.Рай-Олександрівка, с.Соловйове, Слов'янськ.

Пошкоджені 26 житлових будинків, господарча споруда, складське приміщення, ЛЕП, цивільний автомобіль, будівля колишнього підприємства.

Читайте також: Росія змінює політику щодо висвітлення українського контрнаступу - ISW

В області за добу троє поранених.

У Миколаївській області вчора протягом дня та сьогодні вранці ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора — ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по узбережжю м. Очаків Очаківської громади. Без постраждалих.

Вчора ввечері та сьогодні зранку ворог завдавав ударів по Куцурубській громаді. Минулося без постраждалих.

Одеську область російська армія вночі атакувала безпілотниками, випущеними з Азовського моря через Чорне. Атака була спрямована по півдню Одеської області. Сили протиповітряної оборони невпинно працювали три години.

Внаслідок атаки виниклі пожежі на промислових та портових об'єктах, пошкоджено елеватор.

Рятувальні служби працюють. Дані щодо постраждалих та пошкодження уточнюються.

Читайте також: Військові РФ вночі та зранку обстрілювали Херсон, є руйнування та поранені

У Херсонській області за добу ворог здійснив 74 обстріли, випустивши 441 снарядів. Херсон обстріляв сім разів, випустивши 31 снаряд.

Були збиті чотири ворожі БПЛА "Ланцет".

Ворог влучив в райони 31 населеного пункту області; територію та будівлю Херсонської міської клінічної лікарні ім. Корабелиша; територію та будівлю ліцею в Одрадокам’янці.

Армія РФ прицільним вогнем вкрила один з медичних закладів Херсона. Пошкоджено два поверхи – хірургічне та отоларингологічне відділення, зруйновано операційну. Внаслідок ворожого удару загинув молодий лікар, у якого був перший робочий день після інтернатури. Також поранення отримала медсестра. Ще у чотирьох постраждалих медпрацівників діагностували контузію та гостру реакцію на стрес. Потерпілим надали медичну допомогу.

Поблизу села Чкалове Бериславського району під час виконання польових робіт 41-річний чоловік на тракторі наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет. Той здетонував, через що тракторист дістав тілесні ушкодження. Потерпілого шпиталізували з уламковими пораненнями спини, руки та голови. Йому надають медичну допомогу

Всього за добу через російську агресію одна людина загинула, восьмеро дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 2 серпня російські загарбники завдали удару по Україні дронами Shahed-136/131, сили ППО знищили 23 безпілотники.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-