Поява в риториці генсека НАТО більш критичних оцінок дій Росії вже є позитивом - експерт

Поява в риториці генсека НАТО більш критичних оцінок дій Росії вже є позитивом - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Усі заяви генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга погоджені партнерами по Альянсу, тож якщо в його риториці з’являються більш критичні оцінки агресивних дій Росії, це вже є позитивом.

Таку думку висловив військовослужбовець, кандидат політичних наук, голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж в інтерв’ю Укрінформу.

«Генсек (НАТО. – Ред.) говорить те, що погоджено партнерами. А якщо він скаже щось інше, то, наприклад, та ж Угорщина чи ще якась країна почне заперечувати. У цьому консенсусі – і сила НАТО, і слабкість. Тому рішення ухвалюються повільно, довше іде розкачка, бо потрібно всіх переконати. Вони узгоджують навіть те, як назвати ворога, і коли Столтенберг каже, що Росія – противник, агресор, вбивця, чи терорист, – це все узгоджено. Тому якщо в мові генсека з’являються ці нові слова щодо Росії, то це вже краще, це сильніша оцінка», - сказав Джердж.

Читайте також: Затягування Росією часу у війні працює і проти неї самої - експерт

Він зауважив, що всі ці заяви якоюсь мірою прогнозовані. У цьому контексті експерт зазначив, що диктатор може ухвалювати будь-які рішення – «і погані, й помилкові», а коли рішення ухвалюються консенсусом, то це можливо лише в тому разі, якщо думка позитивна, ефективна, правильна і своєчасна.

«Прогнозованість таких структур, як ЄС та НАТО, у тому, що вони не можуть бути агресивними, оскільки є колективні рішення і різні запобіжники. І Росія це знає і цим спекулює. Зрозуміло, що Єнс Столтенберг не вийде і не оголосить війну Росії», - констатував голова Громадської ліги Україна-НАТО.

Читайте також: Зеленський: Рада Україна - НАТО показала себе ефективним механізмом кризових консультацій

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 26 липня заявив, що Росія несе повну відповідальність за свої небезпечні та ескалаційні дії в Чорноморському регіоні. Росія має припинити використовувати голод як зброю та загрожувати найуразливішим людям світу продовольчою нестабільністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-