Абсолютне задоволення підтримкою НАТО в Україні буде лише після звільнення всіх територій - експерт

Абсолютне задоволення підтримкою НАТО в Україні буде лише після звільнення всіх територій - експерт

Укрінформ
В Україні є запит на більшу військову допомогу від країн НАТО, ніж ми отримуємо зараз. Абсолютне задоволення підтримкою Альянсу в Україні буде лише після повного звільнення всіх територій.

Таку думку висловив військовослужбовець, кандидат політичних наук, голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж в інтерв’ю Укрінформу.

Він розповів, що слово «НАТО» звучить на передовій, оскільки військові, коли є час, теж читають новини – чим живе країна, що очікує від саміту НАТО, чи є якісь заяви Єнса Столтенберга, чи отримаємо ми зброю від країн-членів НАТО.

«Я думаю, в тому, що до НАТО в армії ставлення позитивне, немає сумніву. А якщо взяти процент людей, які за те, щоб Україна стала членом НАТО, то я впевнений, що серед військових він явно вищий, ніж серед цивільних», - сказав Джердж.

Щодо критичних зауважень на адресу НАТО він зауважив, що як політолог мав на фронті дискусії на цю тему, але не в частині, чи потрібне нам НАТО.

«Є запит на більшу допомогу, ніж зараз є. Наприклад, ми очікуємо літаки, їх немає, ми очікували танки, а їх не було. І бійці теж звертають на це увагу. Тобто, з одного боку, ми вдячні за надану підтримку і допомогу, з іншого, я думаю, абсолютно всі будуть задоволені підтримкою НАТО після того, коли ми відвоюємо всю свою територію. Тоді ми скажемо, що ця підтримка була наскільки потужною, що дала нам змогу це зробити», - зазначив експерт.

Читайте також: Поява в риториці генсека НАТО більш критичних оцінок дій Росії вже є позитивом - експерт

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн НАТО на Вільнюському саміті 11 липня оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України - в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

На саміті НАТО у Вільнюсі було оголошено про створення Ради Україна-НАТО, скасовано План дій щодо членства в Альянсі.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Документ було презентовано під час урочистого заходу за участю лідерів G7 та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-