У Чорному та Азовському морях - 13 ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

У Чорному та Азовському морях - 13 ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

Укрінформ
Станом на ранок неділі, 30 липня, в акваторії Чорного моря перебуває 12 одиниць ворожих кораблів та ще один – в Азовському морі, ракетоносіїв немає.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

Вона розповіла, що наразі у Чорному морі вщухає шторм, і це дає змогу армії РФ знову розгорнути свої корабельне угрупування, що переважно спрямовані на збір розвідувальних даних.

“Також ми бачимо, що розгортання корабельного угрупування відбувається без ракетоносіїв, вони поки що в пунктах базування. Але над Чорним морем минулої доби була активність тактичної авіації, і це ще один спосіб ворога позначити своє панування. Вони знову зробили вилазку в бік острова Зміїний та намагалися здійснити його бомбардування. Зафіксовано підрив двох авіабомб невідомого походження”, – уточнила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Читайте також: Україна реагуватиме на можливі провокації РФ у Чорному морі - Гуменюк

Як повідомлялось, Міжнародна морська організація (ІМО) закликала Росію дотримуватися конвенцій та припинити загрози торговельному судноплавству в Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-