Ворог підтягує сили по всій лінії фронту - Міноборони

Ворог підтягує сили по всій лінії фронту - Міноборони

Укрінформ
Росіяни стягують війська по всіх напрямках, всіма силами намагаються зупинити наступ Збройних сил України.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

“На півдні, як і на сході, наші Сили оборони стикаються з дуже потужним опором ворога. Росіяни стягують війська по всіх напрямках. Крім того, вони підтягують свої професійні підрозділи, які є найбільш підготовленими. Вони стягують техніку і всіма силами намагаються зупинити наш наступ”, - сказала Маляр.

Вона зазначила, що на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському напрямках тривають дуже активні бойові дії як з боку ворога, так і з боку українських оборонців.

Читайте також: Російським військовим все складніше оборонятися від наступу ЗСУ - Міноборони

На сході України ворог намагається наступати на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

“На Авдіївському напрямку вони хочуть оточити Авдіївку. Заходити у саме місто вони бояться. Тому вони вже декілька місяців поспіль намагаються Авдіївку обійти. Сьогодні зранку вони знову намагалися рухатися, щоб обійти Авдіївку, але знову понесли величезні втрати”, - підкреслила заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що ворог практично знищив Мар'їнку, але не полишає мети взяти її під контроль.

За її інформацією, на Куп'янському, Лиманському і Бахмутському напрямках ворог знаходиться в обороні. На Бахмутському напрямку відбувається успішне просування українських військ по південному флангу. По північному флангу ворог намагається відвоювати свої втрачені позиції.

Маляр зауважила, що для того, щоб відволікти наші Сили оборони з Бахмутського напрямку, росіяни намагаються активізуватися на Куп'янському та Лиманському напрямках.

За словами заступниці міністра оборони, на півдні українські війська просуваються поступово, але впевнено.

Читайте також: За добу відбулися 25 бойових зіткнень: де на фронті «найгарячіше»

“Там теж скрізь тривають бої. Довкола Старомайорська тривають бої. Там наші Збройні сили мають успіх і закріплюються на певних позиціях, але детальніше ми розповісти не можемо”, - наголосила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ протягом доби уразили район зосередження живої сили й озброєння військ РФ, сім артилерійських засобів на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби та два ЗРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-