За добу відбулися 25 бойових зіткнень: де на фронті «найгарячіше»

За добу відбулися 25 бойових зіткнень: де на фронті «найгарячіше»

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони успішно відбили атаки військ РФ на Бахмутському та Авдіївському напрямках, у районі Мар’їнка – стримують ворожий наступ. На Мелітопольському та Бердянському напрямках ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах. Загалом за добу відбулися 25 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 26 липня.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 - по його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 пункти управління російських загарбників», - ідеться в повідомленні.

Натомість ворог протягом доби завдав 3 ракетні та 28 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та мирних населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

У Генштабі повідомляють, що протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень.

Читайте також: Російським військовим все складніше оборонятися від наступу ЗСУ - Міноборони

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це Семенівка, Ясна Поляна Чернігівської області; Вільна Слобода, Степне, Басівка, Могриця, Покровка Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Колодязне Харківської області.

На Куп’янському напрямку агресор вів безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Дворічна, Западне, Табаївка, Тополі Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Спірне - Донецької.

На Бахмутському напрямку українські захисники успішно відбили атаки ворога в районах північніше Хромового, східніше Дружби та північніше Кліщіївки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка та Часів Яр Донецької області.

Читайте також: Бахмутський напрямок: жорсткі бої тривають поблизу трьох населених пунктів

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії ворога, українські захисники успішно відбили атаки в районі міста Авдіївка. У той же час ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Новокалинове, Степове, Авдіївка та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Курахівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Благодатного Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки, Малої Токмачки, П’ятихаток Запорізької області та Антонівки на Херсонщині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Малинівка, Гуляйполе, Степове, Лобкове та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Дудчани, Берислав, Козацьке, Молодіжне, Антонівка, Кізомис Херсонської області та Іванівка на Миколаївщині.

Читайте також: ЗСУ наступають на трьох напрямках, біля Старомайорського закріплюються на нових рубежах

«Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження», - поінформували у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого 2022 року по 26 липня 2023 року ліквідували близько 243 680 російських агресорів, і ще 460 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-