На виробництво українських безпілотників цьогоріч виділили 40 мільярдів - Шмигаль

На виробництво українських безпілотників цьогоріч виділили 40 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестування в українське виробництво безпілотників.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який узяв участь у форумі, присвяченому річниці проєкту «Армія дронів», передає Укрінформ.

Глава уряду нагадав, що рік тому через ініціативу Президента Володимира Зеленського UNITED24 зібрали понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників.

Читайте також: На озброєнні ЗСУ вже понад 20 нових моделей українських дронів - Резніков

“На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БпЛА зросло в десятки разів. Зі свого боку уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестуємо в українських виробників безпілотників”, - повідомив Шмигаль.

За його словами, уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БпЛА до 25%, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

Читайте також: Українська оборонна галузь представила свої стенди на виставці IDEF-2023 у Стамбулі

"Відео роботи українських безпілотників зі знищення російської техніки — це найкращий результат і свідчення наших спільних дій з українськими виробниками", - наголосив Шмигаль.

За інформацією Урядового порталу, участь у форумі взяли також перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також: Український БПЛА Sirko запустили в серійне виробництво

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-