На озброєнні ЗСУ вже понад 20 нових моделей українських дронів - Резніков

На озброєнні ЗСУ вже понад 20 нових моделей українських дронів - Резніков

Укрінформ
На озброєння Збройних сил України прийняли вже більше 20 нових найменувань українських дронів.

Про сказав міністр оборони Олексій Резніков у Медіацентрі Україна – Укрінформ на пресконференції на тему: "Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?".

«Ми зібрали 82 виробника суто українського. Вони зголосились робити, і ми на озброєння вже прийняли більше 20 нових дронів, які сьогодні дуже вдало нищать орків і їх техніку», - підкреслив міністр.

Читайте також: Резніков на саміті НАТО у Вільнюсі жодного разу не почув слова «корупція» щодо України

Він нагадав, що за ініціативою Міноборони було ухвалено відповідну постанову, якою спрощено постановку на озброєння українських дронів. Резніков додав, що раніше для того, щоб новий дрон поставили на озброєння, треба було чекати приблизно 2 роки, а зараз – це три тижні, «якщо у вас все вірно і ви гарантуєте якість»

Крім того, ще одним проривом міністр назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

«І третій прорив – ми прийняли постанову, якою спростили і прибрали всі збори для ввезення комплектуючих для розробки дронів», - вказав міністр.

Читайте також: Державні контракти отримують 40 нових українських дронів - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, у Литві 19 липня стартувала акція "Пісні дронів", яка триватиме до 24 серпня з метою зібрати 300 тис. євро для купівлі 500 безпілотників до Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-