Державні контракти отримують 40 нових українських дронів - Федоров

Державні контракти отримують 40 нових українських дронів - Федоров

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації працює над тим, щоб максимально збільшити кількість безпілотників на фронті.

На цьому наголосив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за результатами зустрічі з українськими виробниками БПЛА, передає Укрінформ.

«Ми прибрали майже всі блокери. Ввели fast-track для БПЛА, створили спеціальні зони для навчання пілотів та тестування дронів. Усунули зайву бюрократію, спростили допуск для експлуатації та багато іншого. Завдяки цьому 40 українських БПЛА пройшли процедуру введення в експлуатацію та вже отримують державні контракти. Ще рік тому таких безпілотників було лише 7», - зазначив український міністр.

Читайте також: Зеленський підписав закони про скасування податків на ввезення комплектуючих для дронів

За його словами, просто зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів, адже вони швидкі, влучні, маневрені та знищують багато російської техніки. Вже є бюджет на закупівлю таких БПЛА, але не кожна українська компанія готова виробляти настільки багато дронів.

«Команда Армії дронів постійно на зв’язку з виробниками – консультує щодо оформлення документів, допомагає організовувати випробування на полігоні. Тому українським розробникам FPV-дронів не треба хвилюватися стосовно проходження всіх процедур. Ми завжди готові допомогти, щоб ви швидше отримали контракти та масштабували виробництво», - додав віцепрем'єр.

Як повідомлялось, за понад 11 місяців існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбали 3 864 комплекси БПЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд гривень. Також Центри підготовки операторів БПЛА навчили 10 тисяч військових керувати «крилами» за 10 місяців.

Фото: Федоров/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-