Ворог зосереджує зусилля на 5 напрямках, за добу - 27 бойових зіткнень

Ворог зосереджує зусилля на 5 напрямках, за добу - 27 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках за добу відбулися 27 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 23 липня.

«Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулися 27 бойових зіткнень», - ідеться у повідомленні.

У Генштабі поінформували, що протягом доби російські загарбники завдали ракетного удару по території України, застосувавши 17 крилатих та дві балістичні ракети. У результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил були знищені дев'ять крилатих ракет.

Крім того, ворог завдав 26 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки, релігійні споруди та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: РФ переходить до активної оборони на Бердянському і Мелітопольському напрямках - військові

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність. Завдав авіаційного удару в районі Павлівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Тимоновичі Чернігівської області; Середина-Буда, Угроїди, Юнаківка Сумської області та Козача Лопань, Бударки, Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники стійко тримають оборону. Ворог завдав авіаційного удару в районі Кучерівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Торського Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісу на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби Штати надали ATACMS – Лінкявічус

На Бахмутському напрямку під щільним ворожим вогнем артилерії українські захисники успішно відбили атаки у районах Богданівки, Кліщіївки та північно-східніше Оріхово-Василівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Богданівка, Іванівське, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії ворога українські захисники успішно відбили атаки в районах Авдіївки та Невельського. Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Красногорівки та Мар’їнки. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Катеринівка, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдали авіаційного удару біля Благодатного Донецької області. Здійснили обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Золота Нива, Пречистівка, Вугледар, Благодатне Донецької області.

Читайте також: Україна наближається до моменту, коли контрнаступальні дії можуть пришвидшитися - Зеленський

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Приютного Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки і Новоданилівки Запорізької області та Антонівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Новодаріївка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївка, Степове Запорізької області; Іллінка, Кам’янське Дніпропетровської області; Антонівка, Гаврилівка, Новоберислав, Республіканець Херсонської області, місто Херсон; а також Яселка Миколаївської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях ворога, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня», - поінформували у Генштабі.

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один командний пункт, один засіб протиповітряної оборони та одну станцію РЕБ ворога.

Читайте також: ЗСУ отримають від Rheinmetall 300 тисяч снарядів для Gepard

Також зазначається, що російські загарбники продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян України. Так, в населеному пункті Пришиб Запорізької області, з території агропідприємства за допомогою дизельних локомотивів росіяни вивозять велику кількість вантажних вагонів з різними типами зернових культур.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 23 липня 2023 року ліквідували близько 241 тисячі 960 російських загарбників, і ще 630 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-