Росія намагається збільшити обсяги виробництва дронів і ракет – розвідка

Росія намагається збільшити обсяги виробництва дронів і ракет – розвідка

Укрінформ
РФ намагається налагодити та збільшити обсяги виробництва будь-якого озброєння, особливо БПЛА і ракет.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом широкомасштабна війна показує, що як би ми не говорили, що у РФ немає високоточної зброї, але насправді це війна технологій. І щодо вдосконалення, нарощування тут є одне таке маленьке застереження для нас – що вони (росіяни – ред.) намагаються налагодити і збільшити обсяги виробництва будь-якого озброєння, особливо БПЛА, артилерійських боєприпасів і, звичайно, ракет», - сказав він.

Представник ГУР зазначив, що зараз всі зусилля і українських урядових структур, і воєнної розвідки України спрямовані на те, щоб перекрити канали постачання до Росії іноземних компонентів для виробництва зброї.

«До речі, це працює. По деяких видах озброєння, по тих же високоточних ракетах, ми бачимо результат. Ми бачимо результат за рахунок того, що припиняється постачання іноземних компонентів. РФ намагається замінити їх своїми аналогами, але точність і ефективність цієї зброї вже менша, ніж це було на самому початку», - запевнив він.

Скібіцький також зауважив, що плани росіян щодо війни в Україні не змінилися.

«Вони (плани – ред.) прості: контроль над нашою територією, нашою державою і позбавлення нашого народу держави», - заявив він.

Щодо настроїв росіян, Скібіцький зазначив, що ті ж соціологічні дослідження на території РФ підтверджують, що населення ці дії, на жаль, підтримує. «Дуже великий відсоток (осіб – ред.) виступає за те, щоб війна була продовжена», - поінформував представник ГУР.

Відповідаючи на запитання, чи варто Україні хвилюватися через нову хвилю мобілізації у РФ, заступник начальника Головного управління розвідки уточнив, що, за їхніми даними, мобілізація там і не припинялася.

За його словами, вона проводиться не так відкрито, меншими обсягами, її намагаються проводити у різних регіонах, і особливо це не афішують.

«Тобто, без особливого рекламування, але ці заходи продовжуються. І найголовніше, що ми розуміємо – що мобілізаційний потенціал у РФ є. І якщо буде необхідно - вони його використають, незважаючи на те, наскільки негативні наслідки мобілізація матиме загалом для промисловості, народного господарства і взагалі – для всієї РФ», - сказав Скібіцький.

Читайте також: Російська агресія є війною не Путіна, а всієї РФ – уряд Польщі

Як повідомлялося, Україна в ОБСЄ викрила російську брехню про незастосування касетних боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-