Україна в ОБСЄ викрила російську брехню про незастосування касетних боєприпасів

Україна в ОБСЄ викрила російську брехню про незастосування касетних боєприпасів

Укрінформ
Російський представник в ОБСЄ збрехав про нібито незастосування збройними силами РФ касетних боєприпасів в Україні, адже це підтверджується навіть документами незалежних місій та інституцій самої ОБСЄ.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Під час останнього засідання Постійної ради представник Росії заявив, що Росія ніколи не використовувала касетні боєприпаси в Україні. Це – чергова брехня", - сказав він.

На підтвердження своїх слів український постпред процитував звіт, підготовлений БДІПЛ ОБСЄ у липні минулого року. У документі йдеться про те, що "зібрані докази свідчать про широке застосування збройними силами Російської Федерації зброї вибухової дії з великою площею ураження в густонаселених районах, і у багатьох задокументованих випадках така зброя була оснащена касетними боєприпасами".

Читайте також: Україна в ОБСЄ розповіла, як Сили оборони застосовуватимуть касетні боєприпаси

Крім того, Цимбалюк вказав на також на доповідь, підготовлену у рамках так званого "Московського механізму" у квітні 2022 року, де також йдеться про застосування російськими військами касетних боєприпасів проти цілей у густонаселених районах.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили, що постачатимуть Україні касетні боєприпаси, аби допомогти ЗСУ в контрнаступі.

Читайте також: Вже отримані Україною касетні боєприпаси однозначно змінять ситуацію на фронті - військові

Сили оборони України заявили, що застосовуватимуть касетні боєприпаси виключно в районах зосередження російських військ на тимчасово захоплених територіях, ретельно фіксуючи всі випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-