Вже отримані Україною касетні боєприпаси однозначно змінять ситуацію на фронті -  військові

Вже отримані Україною касетні боєприпаси однозначно змінять ситуацію на фронті - військові

Укрінформ
Касетні боєприпаси змінять ситуацію на передовій на користь ЗСУ та застосовуватимуться лише на ділянках скупчення російських військ.

Про це заявив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Це ще більше демотивує російську окупаційну армію і змінить ситуацію кардинально на користь Сил оборони України", – зазначив Шершень.

Також, за його словами, після використання цих боєприпасів території маркуватимуться й додатково розміновуватимуться.

Читайте також: Україна зобов’язалася використовувати касетні боєприпаси лише у «належних місцях» - Остін

"Касетні боєприпаси будуть використовуватися тільки на тих ділянках, де зосереджені російські військові, для прориву оборони противника", – сказав Шершень.

Також він наголосив, що командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський, підтвердив, що ЗСУ вже отримала касетні боєприпаси, але зробив «важливе зауваження».

«Командувач зазначив, що касетні боєприпаси будуть використовуватися виключно у правовому полі, тільки для деокупації наших територій. Ці боєприпаси не будуть використовуватись на території Росії, ми не будемо використовувати касетні боєприпаси у містах чи на густонаселених територіях», – зазначив Шершень.

Читайте також: Касетні боєприпаси «змінять правила гри» на полі бою - Резніков

Як повідомлялося, Міністерство оборони США минулого тижня оголосило про виділення нового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом 800 мільйонів доларів, в який входять касетні боєприпаси. Канада висловила свою незгоду із наданням Україні касетних боєприпасів, як і Німеччина, Іспанія та Велика Британія.

Українські військові вже отримали касетні боєприпаси, що були передані з боку Сполучених Штатів, проте їх ще не застосовували, заявив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал ЗСУ Олександр Тарнавський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-