Українські удари по об’єктах у тилу військ РФ підривають їхню логістику і бойові можливості – ISW

Українські удари по об’єктах у тилу військ РФ підривають їхню логістику і бойові можливості – ISW

Укрінформ
Операції Сил оборони України зі знищення російських військових цілей у тилу окупованих територій призводять до істотного погіршення матеріально-технічного забезпечення військ РФ та знижують їхні можливості вести бойові дії на фронті.

Про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

В ISW наводять слова начальника Головного управління ракетних військ і артилерії Генштабу ЗСУ Сергія Баранова про те, що саме ракетно-артилерійські підрозділи завдають окупантам до 90% втрат. Баранов заявив, що українські артилеристи створили далекобійний «вогневий кулак» завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам, і українські удари настільки потужні й точні, що російські сили вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Читайте також: Росія не зможе здійснити прорив фронту на Куп'янському напрямку - ISW

Аналітики Інституту також звертають увагу на заяву прессекретаря Південного оперативного командування ЗСУ Наталії Гуменюк про те, що українські удари по російських складах боєприпасів у глибокому тилу призводять до матеріально-технічних проблем для російських військових. Зокрема, за її словами, в останні дні зменшилася кількість обстрілів Херсонської області, що свідчить про те, що російські війська на цьому напрямку відчувають «снарядний голод».

Читайте також: Арешт Гіркіна може свідчити про зміну балансу сил у Кремлі – ISW

Американські фахівці відзначили й заяву командувача Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександра Тарнавського, який порівняв контрнаступ України з боксом і сказав, що Україна має намір «тримати противника на відстані витягнутої руки», аби уникнути ближнього бою, оскільки може ефективно перемагати російські війська з великої відстані.

«Заяви Баранова, Гуменюк і Тарнавського свідчать про те, що українські військові успішно проводять кампанію з блокування російських окупаційних сил, і ця кампанія займає центральне місце в плані України зі створення асиметричного градієнту втрат, що дозволяє зберегти українські сили ціною повільніших темпів територіальних здобутків, одночасно виснажуючи живу силу й техніку росіян», – ідеться в огляді ISW.

На підтвердження такого висновку в Інституті вказали на удар Сил оборони України 22 липня по російській нафтобазі та складу боєприпасів у Криму поблизу Октябрського Красногвардійського району, де, як стверджували окремі російські джерела, росіяни протягом місяця накопичували техніку. Так званий глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов підтвердив, що українські війська завдали удару по складу боєприпасів, через вибухи на якому проводилась евакуація жителів у радіусі п’яти кілометрів від складу, а також призупинявся рух залізничного транспорту по Керченському мосту.

Читайте також: Кремль шантажує Захід атаками на українські порти – ISW

Як повідомлялося, в попередньому огляді ISW йшлося про те, що арешт російським судом терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) 21 липня може бути публічним проявом зміни балансу сил між різними угрупованнями у Кремлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-