Росія не зможе здійснити прорив фронту на Куп'янському напрямку - ISW

Росія не зможе здійснити прорив фронту на Куп'янському напрямку - ISW

Укрінформ
Російським військам, попри активізацію дій на Куп’янському напрямку, що спрямована на спробу відтягнути резерви Сил оборони з критично важливих ділянок фронту, не вдасться здійснити оперативно важливий прорив.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті ISW.

Російські та українські джерела повідомили, що протягом останніх кількох днів російські війська розпочали активні наступальні дії та просунулися в районі Куп’янська.

Російські війська, ймовірно, ведуть наступальні дії на цій ділянці фронту, намагаючись використати українську оперативну концентрацію на інших ділянках фронту та відтягнути українські резерви від критичних ділянок фронту, а саме від Бахмута та західної ділянки Донецької області та західної частини Запорізької області. Районів, де українські війська ведуть контрнаступальні дії, йдеться у звіті ISW.

Експерти зазначають, що низька якість та склад російських військ, що зараз розгорнуті на цій ділянці фронту завадить Москві досягти більш ніж тактично значущих успіхів або здійснити оперативно важливий прорив.

Українські та російські джерела зазначають, що зараз відбувається перекидання сформованих з російських ув'язнених штурмових підрозділів Storm-Z на Куп'янський напрямок.

В ISW нагадали, що вони вже оцінювали низьку оперативну ефективність цих підрозділів через низький моральний дух та погану дисципліну.

Протягом 17 липня українські війська також продовжували контрнаступальні дії поблизу Бахмута на південь від Великої Новосілки та поблизу Оріхова на заході Запорізької області.

Читайте також: Сирський: Ворог зосередив основні сили на Куп‘янському напрямку, на Бахмутський - перекидає резерви

Як повідомляв Укрінформ, українські війська просунулись на одній з ділянок Бердянського напрямку фронту на понад один кілометр.

Фото: Telegram/Zelenskiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-