У Чорному морі - 13 кораблів РФ, серед них є ракетоносій із вісьмома «Калібрами»

У Чорному морі - 13 кораблів РФ, серед них є ракетоносій із вісьмома «Калібрами»

Укрінформ
Російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 13 кораблів, серед яких один ракетоносій із вісьмома “Калібрами” на борту.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Корабельне угруповання в цілому розгорнуло 13 одиниць, 1 ракетоносій зараз на чергуванні. До того ж ворог провів ротацію — той ракетоносій, що відстрілювався вночі, заведено в пункт базування, інший аналогічний надводний вийшов на чергування, споряджений 8 ракетами типу “Калібр”. І навіть в цьому випадку ми оцінюємо ракетну небезпеку як надзвичайно високу, тому що спостерігаємо активність тактичної авіації, використання берегових наземних ракетних комплексів, які застосовує ворог, випускаючи по Одещині ракети типу “Онікс”», - зазначила Гуменюк.

Як повідомлялося, росіяни четверту ніч поспіль завдають ударів по Одеській області. Також сьогодні вдень ворог атакував Одещину, випустивши 7 ракет різного класу по об'єкту інфраструктури в Білгород-Дністровському районі.

Читайте також: Ворог вдарив «Калібрами» по зернових терміналах на Одещині, є постраждалі

Президент Володимир Зеленський напередодні, 20 липня, заявив, що російські війська від початку цього тижня випустили по території України майже 70 ракет різних типів і 90 ударних безпілотників, найбільше від атак постраждали південні регіони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-