Росіяни вдарили сімома ракетами по об'єкту інфраструктури на Одещині

Росіяни вдарили сімома ракетами по об'єкту інфраструктури на Одещині

Оновлено
Укрінформ
Російські окупаційні війська завдали удару 7 ракетами різного класу по об'єкту інфраструктури в Білгород-Дністровському районі Одещини. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Ворог продовжує атаки по Одещині і 7 ракет було випущено різного класу по об'єкту інфраструктури в Білгород-Дністровському районі Одещини. Об'єкт уражено, масштаби руйнування ми уточнюємо, інформації про постраждалих немає”, - повідомила Гуменюк.

За її словами, це ще одна демонстрація того, що ворог не зупиниться, а продовжуватиме терористичні атака. Вона закликала всіх мешканців регіону бути дуже уважними та перебувати в укриттях під час сигналів повітряної тривоги.

Відповідаючи на питання щодо видів зброї, з якої окупанти завдають ударів по Одесі упродовж останніх днів, речниця зазначила, що йдеться про весь наявних арсенал озброєння та техніки у ворога. Зокрема, ворог застосовує стратегічну та тактичну авіацію, берегові комплекси, дрони, надводні та підводні човни.

Читайте також: Били у дві хвилі: Гуменюк про ракетний обстріл зернового термінала на Одещині

Гуменюк переконана, що російські військові продовжать масовані обстріли Півдня та шукатимуть нову тактику, аби протистояти українській ППО. Вона також наголосила, що Україна потребує додаткових систем протиповітряної оборони, адже ворог попри санкції продовжує масове виробництво ракет.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 20 липня ворог атакував Одесу ракетами. У середмісті зруйновано багато будівель, загинув 21-річний чоловік. Також пошкоджено будівлю Одеського археологічного музею.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські війська від початку цього тижня випустили по території України майже 70 ракет різних типів і 90 ударних безпілотників, найбільше від атак постраждали південні регіони.

Читайте також: Кремль шантажує Захід атаками на українські порти – ISW

Крім того, російська армія обстріляла крилатими ракетами "Калібр" термінали із зерном в Одеській області. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-